Chileense pastel de choclo met Viu Manent viognier en syrah

20140628-233850-85130713.jpg
Vanavond speelde Brazilië het wk2014 tegen Chili. Tijdens de wedstrijd dronken we een authentieke Braziliaanse caipirinha met cachaça (een suikerrietdistillaat uit Brazilië), limoen, suiker en gecrushed ijs.

Na de spannende wedstrijd, die werd gewonnen door Brazilië, maakten we een Chileens gerecht. Nee, geen chili con carne, maar: pastel de choclo. Een gerecht zonder chocolade, want choclo is het Chileense woord voor maïs. Het is een stevige maïspastei met gehakt, kippenvlees, rozijnen en olijven (de gekookte eieren erin hebben we weggelaten) en gedroogde chilipepers. Als bijgerecht een traditionele Chileense salade, de ensalada chilana, met tomaat, ui, peterselie, limoensap en olijfolie. De uienreepjes worden een uur in water geweekt waardoor ze zachter smaken.

Erbij twee Chileense wijnen uit de Secret-serie van Viu Manent uit Colchagua Valley. Welke past beter…? De viognier is lekker, maar valt wat weg omdat het gerecht naast het zoet van de maïs, de rozijnen en de poedersuiker over de overschotel ook pit van chilipepers bevat. Uiteindelijk past de krachtige, zwoele kruidige syrah beter.

Chili heeft de wedstrijd verloren, maar dit gerecht is wat ons betreft een onverwachte topper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s