Ghanese kip palava met chenin blanc dopkontak van Groot Parys

20140626-221042-79842685.jpg
Ghana ligt eruit op het wk voetbal. Maar ik had vanavond zin in een Ghanees gerecht en na de wedstrijd hebben we ons eerste Ghanese gerecht ooit gemaakt: kip palava. Met pindakaas, knoflook, ui, chilipeper en spinazie. En rijst erbij. Verrassend smakelijk! Komende rijd meer landeninspiraties zoeken. Maar niet alleen afvallers in de poule.

Erbij: 2013 chenin blanc, dopkontak, “Die Tweede Droom” van Groot Parys. Net binnengekregen. Van de aardige en gedreven ex-Amsterdammers Eric Verhaak en Mariëtte Ras die op het Zuid-Afrikaanse landgoed Groot Parys in Paarl hun tweede droom begonnen. De schillen van de druiven voor deze wijn zijn 40 uur bij het sap geweekt: schilweking (dopkontak op z’n Afrikaans, maceration pelliculair in het Frans). De wijn is spontaan vergist en 11 maanden gerijpt in een 3e jaars Frans eiken fust. Er zijn maar 286 flessen van gemaakt! Elegante wijn met mooie fraicheur. Wit fruit. Hazelnootje. Meloen. (via en in samenwerking met WineMatters/Udo). Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s