Paascocktail: Advocaat Martini

De tijd dat oma een klein glaasje advocaat oplepelde met een toefje slagroom is voorbij, maar dat betekent niet dat advocaat niet nog steeds lekker is.

Deze Advocaat Martini is supermakkelijk en nog heerlijk ook. Wat wil je nog meer! De amaretto vult de smaak van de advocaat prachtig aan en de nootmuskaat geeft er wat pit aan.

 

Advocaat is een dikvloeibare likeur van eieren, alcohol (zoals brandewijn of jenever), gecondenseerde melk en suiker. Meestal met een alcoholpercentage van circa 14%.

De dikke donkergele advocaat die wij in Nederland kennen is alleen met eidooiers bereid; de dunne advocaat van hele eieren is bestemd voor de export, want de Duitsers en Britten prefereren hun Eierlikör en eggnog dunner en lichtgeel.

Ingrediënten

  • 30ml wodka
  • 30ml advocaat
  • 30ml amaretto
  • Nootmuskaat of kaneelstokje

Bereiding

  • Shaken met ijs en in een gekoeld Martiniglas gieten. 
  • Garneren met nootmuskaatrasp en/of kaneelstokje. Met name de smaak van de nootmuskaat erop geeft de cocktail wat extra pit.

Fijne Pasen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s