Paasdessert: tiramisu met advocaat in een glaasje

Pasen kleurt geel. Pasen is advocaat. Logisch dus dat je dan een feestelijk dessert kiest met advocaat. Dit makkelijke dessert kun je van tevoren maken en alvast in de koelkast zetten. Dat is wel zo handig en gezellig als je gasten hebt. Geniet ervan. Fijne paasdagen!

Ingrediënten (4 personen = 4 glazen)

  • 250gr mascarpone
  • 100ml advocaat
  • 250ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker (8gr)
  • 2 kopjes sterke espresso
  • 20ml amaretto
  • 12 lange vingers (8 erin + 4 garnering)
  • Cacaopoeder of geraspte chocolade

Bereiding

  • Klop 250ml mascarpone los.
  • Doe er 100ml advocaat bij en roer door.
  • Klop 250ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker.
  • Spatel de slagroom voorzichtig door de advocaatmascarpone.
  • Zet 2 kopjes espresso (sterk) en voeg 20ml amaretto toe. Laat even afkoelen.
  • Breek 8 lange vingers in drie stukken en doop in de espresso. Voor elk glas heb je voor 2 laagjes 2 lange vingers nodig.
  • Doe nu eerst een laagje van het mascarponemengsel in een glaasje, dan de lange vingers, dan weer een laagje mascarpone. Dan weer lange vingers en sluit af met mascarpone. 
  • Bestrooi met (gezeefde) cacaopoeder of geraspte chocolade en garneer met een lange vinger die je rechtop in het mascarponemengsel steekt.

Drink er een espresso bij, of een glaasje amaretto of koffielikeur.