Panzanella, heerlijk zomerse broodsalade uit Toscane


Heerlijke panzanella gemaakt. Toscaanse broodsalade. Om in zomerse c.q. Toscaanse sferen te komen. 

Ingrediënten (4 personen):

  • 8 plakjes chiabatta (oud)
  • 1 rood uitje, gesnipperd
  • 1 komkommer, zaadlijsten eruit en in blokjes van 1 cm
  • 400 gram kerstomaatjes, in vieren
  • 1 gele paprika, in blokjes van 1 cm
  • 2 EL kappertjes
  • Een handje vol basilicum, in stukjes gescheurd of in reepjes gesneden
  • 6-8 EL witte wijnazijn of witte balsamico (die is wat zachter)

Bereiding

  • Blokjes oud brood (als je geen oud brood hebt, even licht roosteren) besprenkelen met azijn en een klein beetje water. Daarna een kwartiertje laten intrekken. Wees niet bang om zoveel azijn te gebruiken! Het gerecht heeft het echt nodig. 
  • Dan blokjes komkommer, gesnipperd uitje en gele paprika erbij, in vieren gedeelde kerstomaatjes, de kappertjes, basilicumblaadjes en zout en peper. 

Lekker op een zomerse avond en heerlijk als bijgerecht bij de BBQ en bij gegrilde beefreepjes.
Buon appetito!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s