Hpnotic goes double Dutch


Ik maakte vandaag twee nieuwe cocktails. Dit keer met Hpnotic. Vanwege de flirt met Rutte’s oude jenever, noem ik ze Dutch. 

Hpnotic is een lichtblauwe likeur met 34% alcohol. De fruitige likeur is een geraffineerde combinatie van wodka, cognac en tropisch fruit die in 2001 werd bedacht door de jonge New Yorkse ondernemer Raphael Yakoby. De likeur wordt vooral gebruikt voor – veelal blauwkleurige – cocktails die, hoe kan het ook anders, het woord Blue dragen. 

Ik was geïntrigeerd door het kleurtje en heb er nu twee eigen varianten mee gemaakt: de blauwe Blue Dutch (links op de foto) en de Dutch Blue Berry (rechts). 

Blue Dutch 

Ingrediënten

  • 45ml Hpnotic
  • 30ml Rutte, Old Simon (oude jenever)
  • 15ml vers citroensap
  • 15ml blue curacao
  • 3 blauwe bessen op een cocktailprikkertje

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een shaker. 
  • Vul de shaker met ijs en shake ca. 10 seconden. 
  • Giet via de strainer in een martiniglas. 
  • Garneer met drie blauwe bessen. 

Dutch Blue Berry

Ingrediënten

  • 45ml Hpnotic
  • 30ml Rutte, Old Simon (oude jenever)
  • 15ml vers citroensap
  • 15ml Chambord (Franse frambozenlikeur)
  • 3 blauwe bessen op een cocktailprikkertje

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een shaker. 
  • Vul de shaker met ijs en shake ca. 10 seconden. 
  • Giet via de strainer in een cocktailglas. 
  • Garneer met drie blauwe bessen. 

Njoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s