It’s Cocktail Time! Rye Highball

Vandaag luiden we het werkend in met een stoere cocktail met whiskey en ginger ale. De Rye Highball verwerkt Rye Whiskey, de Amerikaanse bourbon whiskey op basis van 100% rogge.

Ingrediënten

  • 60ml Rye whiskey (ik nam Bulleit rye)
  • 90-100ml ginger ale (b.v. Fever-Tree)

 

Bereiding

  • Vul een highballglas met ijsblokjes.
  • Doe er 60ml rye whiskey bij en vul op met ginger ale.
  • Garneer met een ‘lemontwist’ (gedraaid sliertje citroenschil)

De highball cocktail is een klassieke cocktail die in een smal hoog highball-cocktailglas wordt geschonken. Je kunt deze cocktail ook maken met ‘gewone’ bourbon (dus van diverse soorten graan, zoals maïs en rogge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s