Pasta met pancetta & pastinaak bij Falanghina Beneventana “Taberno” van Masseria Frattasi

  
Vandaag Jamie’s 4 P’s: pasta met pancetta, pastinaak en Parmezaanse kaas. Erbij een witte Italiaan: 2013 Falanghina IGP Beneventana, “Taburno” van Masseria Frattasi. 

Masseria Frattasi

Masseria Frattasi is een klein wijndomein in het achterland van Napels, in Campanië. In de hooggelegen wijngaarden verbouwt eigenaar Pasquale Clemente op biodynamische wijze autochtone druivenrassen, zoals deze falanghina. 

Taberno

Het gebied rond het plaatsje Benevento heeft kalkrijke en vulkanische grond. In combinatie met de koelte in de wijngaarden zorgt dit voor frisse wijnen, ondanks de Zuid-Italiaanse herkomst. De falanghina-druiven groeien er op 380m hoogte en geven een frisse kruidige wijn met limoentonen. 

Recept van Jamie op http://bit.ly/1Ur8xpV. 

Een gedachte over “Pasta met pancetta & pastinaak bij Falanghina Beneventana “Taberno” van Masseria Frattasi

  1. Pingback: Pasta met pancetta & pastinaak bij Falanghina Beneventana “Taberno” van Masseria Frattasi – Wijn.KioskPlaza.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s