It’s Cocktail Time! Stoere “Orange Jack & Ginger” op basis van Jack Daniels Old No. 7 Tennessee Whiskey

  
Teruggekomen van les over “Whisk(e)y around the World” van de Liquoristen-opleiding, heb ik een eigen cocktail-variant met Jack Daniels Old No. 7, Tennessee-whiskey. Ik noem ‘m “Orange, Jack & Ginger”. Een stoere najaars- en winterdrank. 
Orange, Jack & Ginger

Doe vier ijsblokjes in een whiskyglas (tumbler). Doe er 1 deel (30ml) Jack Daniels in en 3 delen (90ml) ginger ale. Druppel er wat Orange Bitter (b.v. van Angostura) over en garneer met een sliert sinaasappelschil. 

Jack Daniels

Jack Daniels is een Tennessee-whiskey die zich kenmerkt door een volle, naar vooral rokerige smaak. Dat komt vooral doordat de Tennesse-whiskey voor de vergisting wordt gefilterd over een bed van esdoorn- houtskool. Daarna speelt de zogenaamde ‘sour mash’ een rol dat is een speciale vergistingstechniek waarbij 1/3 van de gist van de vorige vergisting (de ‘backset’) wordt vermengd met 2/3 nieuwe gist en wordt toegevoegd aan het beslag om dit aan te zuren. Dit geeft veel aroma en een kenmerkend zuurtje aan de whiskey. 

Advertentie

Een gedachte over “It’s Cocktail Time! Stoere “Orange Jack & Ginger” op basis van Jack Daniels Old No. 7 Tennessee Whiskey

  1. Pingback: It’s Cocktail Time! Stoere “Orange Jack & Ginger” op basis van Jack Daniels Old No. 7 Tennessee Whiskey – Wijn.KioskPlaza.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s