Provence-rosé Grande Réserve van Château de Saint-Martin bij Libanese kip en saffraan couscous

  
Libanese kip met saffraan-parelcouscous. Recept uit m’n nieuwe kookboek De Souk van de Libanese Salma Hage. Wel wat dingen aangepast, want kipfilet 5+2 minuten bakken en dan nog 20 minuten op 200 graden in de oven geeft volgens mij gortdroge kipfilets. Dus even aangebraden en 8 minuten op 160 graden. 

Erbij: Provence-rosé van Château de Saint-Martin, waar we deze zomer waren. De 2014 Côtes de Provence, cru classé, Grande Réserve. Mooie teer bleekzalmkleurig. Droog. Aromatisch. Kruidig. Zacht. Aardbeien, frambozen en granaatappel. Goede structuur en balans. Van de druivenrassen tibouren, cinsault, syrah, grenache en carignan. 

We bezochten Château de Saint-Martin afgelopen zomer met onze eigen Provence Wine Guide André Sauerbier (Twitter @andrewijn). Saint-Martin heeft een lange traditie. De Romeinen waren hier al met wijnbouw bezig. Het is een van de maar 18 cru classé-huizen in de Provence (vgl. een soort grand cru in de Bourgogne). Het pand was van de 10e-18e eeuw een klooster. Het domein is reeds enkele generaties in bezit van de familie Rohan Chabot. Bijzonder is dat het in 1740 opgerichte huis tot op heden steeds onder leiding van een vrouw heeft gestaan (oké: 23 generaties vrouwen, met één man tussendoor). Het roer is van moeder op dochter overgegaan. Op dit moment staat Saint-Martin onder leiding van Madame Adeline de Barry, de oudste dochter van Thérèse de Rohan Chabot. 

Sahtain! Bon appetit! Eet smakelijk. 

Advertentie

Een gedachte over “Provence-rosé Grande Réserve van Château de Saint-Martin bij Libanese kip en saffraan couscous

  1. Pingback: Provence-rosé Grande Réserve van Château de Saint-Martin bij Libanese kip en saffraan couscous – Wijn.KioskPlaza.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s