Ceviche van coquilles met 2014 Txakolina van Bodegas Katxiña (druifje hondarribi zuri)

  
Als voorgerecht ceviche van coquilles met bleekselderij, rode ui en Granny Smith. 

Erbij: 2014 Txakolina van Bodegas Katxiña. 

Fris gerecht. Frisse wijn. Txakoli (of Txakolina of Getariako Txakolina) is een wijn uit Noord-Spanje. Uit Baskenland om precies te zijn, grofweg tussen San Sebastian en Bilbao. De frisheid heeft alles te maken met het koele klimaat aan de Golf van Biskaje. 

Bodegas Katxiña

Bodegas Katxińa heeft 8 hectare wijngaard aan de kust, bij Orio. Men plant er het witte inheemse druivenras hondarribi zuri aan, waar deze Txakolina van gemaakt is. 

Hondarribi zuri

Het ras kenmerkt zich door citrusfruit, kruiden en witte bloemen. Ook deze wijn is typerend. Frisse zuren. Levendig. Bijna een pétillant prikkeltje. Opmerkelijk fruitig en bloemig. Laag alcoholpercentage (11,5%). Past vanwege de mooie zuurgraad en het citrusfruit prachtig bij de koudgegaarde coquilles en de strakheid van bleekselderij en groene appel. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s