Stoere cocktail voor bij de open haard: Mandarine Old-fashioned

  
Herfst. Donker. Regen buiten. Binnen knappert het haardvuur en is het tijd voor een stoere cocktail, de Mandarine Old-fashioned, gemaakt met Mandarine Napoléon (een Belgische mandarijnenlikeur op basis van cognac) en bourbon whisky. Fruitige mandarijn gecombineerd met de rokerigheid van bourbon, perfect voor een kille zondagse namiddag. 

Ingrediënten

  • 25ml Mandarine Napoléon
  • 25ml bourbon
  • 3 drupjes (‘dashes’) Angostura bitter
  • 4 ijsblokjes
  • Sinaasappelschilletje
  • Glaswerk: old-fashioned (tumbler die vernoemd is naar de bekendste cocktail die erin geserveerd wordt: de Old Fashioned)

Doe de drupjes Angostura en de sinaasappelschil met twee ijsblokjes in een old-fashioned glas. 

Voeg 25ml Mandarine Napoléon en 25ml bourbon toe en roer even. 

Voeg nog twee ijsblokjes toe en roer kort. 

Geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s