2012 Tokaji furmint, MA’D van Szent Tamás bij tuinbonen & venkel met dragon-boterdressing

  
Recept uit de Delicious: tuinbonen, haricots verts & venkel met dragon-boterdressing en kip-uit-de-oven. Erg lekker en verrassend. 

Erbij: 2012 Tokaji furmint, MA’D van Szent Tamás Winery. Van vulkanische bodem. Het wijnhuis bestaat sinds 2011 en deze furmint wirdt sinds 2012 gemaakt. Furmint is het witte topras van Hongarije. De producent koopt de druiven in van geselecteerde wijnboeren die volgens hun eisen produceren. De eigenwijze fles is ontworpen door Géza Ipacs en is geïnspireerd op de halve literfles van Tokaji Aszú. 

Zeer droog, maar met veel rijp fruit en bloesem. Mineraliteit. Vol. Mooie fraicheur, fijne zuren. Sluit waanzinnig mooi aan op de anijstoets van venkel en dragon. 

O.a. te koop bij Miranda Beems. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s