Saint-Joseph blanc van Delas bij Ottolenghi’s tomaten met wasabi-mascarpone

  
Kleurrijke salade van Ottolenghi gemaakt: verschillende soorten tomaten met wasabi-mascarpone, in PX-sherryazijn geweekte banaansjalot en pijnboompitjes. Ik maakte er spiesjes van heilbot bij. 

Erbij een witte wijn uit Noord-Rhône: 2014 Saint-Joseph blanc, Les Challeys van Delas Frères. Van 80% marsanne en 20% roussanne. Tot botteling ‘sur lie’ (op de gisten) voor extra structuur. Gebotteld half april 2015. De wijn is dus nog superjong en is nog zeker 10 jaar houdbaar. Fraicheur. Aanvankelijk wat venkel. Daarna bloemetjes. Wat gedroogd tropisch fruit. Honingtonen. Prima eetwijn. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s