#GrenacheDay #MalbecDay #ChampagneDay & Co.: alle dagen voor druivenrassen en wijnen op een rijtje

Gisteren was het Tempranillo Dag. Weer gemist? Geen nood. Vinissima zet alle dagen voor speciale druivenrassen en wijnen voor je op een rijtje!

Veel druivenrassen, maar ook enkele wijnsoorten, hebben tegenwoordig hun eigen (inter)nationale dag! Soms is die puur uit promotieoverwegingen bedacht, soms door wijngekken die dol zijn op het betreffende druivenras. In alle gevallen genereert zo’n speciale dag meer aandacht, want wereldwijd worden er dan tal van (al dan niet officiële) evenementen rondom het druivenras of de wijn georganiseerd, vaak met aandacht voor wijn-spijs, proeverijen, competities etc. Ook op Twitter of Facebook is er dan veel belangstelling en kondigt iedereen zijn event van harte aan of gaan wijngekken wereldwijd een fles van het desbetreffende druivenras opentrekken en twitteren erover. Kijk maar eens op Twitter onder #GrenacheDay, #MalbecDay of #sherryweek, of op Instagram op #champagneday of #moscatoday. Ook voor wijnschrijvers/wijnbloggers is zo’n dag een mooie gelegenheid om een mooie fles te bespreken en een mooi verhaal te vertellen.

Vinissima zet alle dagen voor je op een rijtje.

kalender druiven en wijn

Mocht je een officiële dag van jouw favoriete druivenras of wijn missen (ik kan bijvoorbeeld tot mijn verbazing geen internationaal eerbetoon aan riesling vinden…), of is een dag volgens jou verkeerd aangegeven, dan hoor ik dat graag…!

 

Een gedachte over “#GrenacheDay #MalbecDay #ChampagneDay & Co.: alle dagen voor druivenrassen en wijnen op een rijtje

  1. Pingback: #GrenacheDay #MalbecDay #ChampagneDay & Co.: alle dagen voor druivenrassen en wijnen op een rijtje | Wijn.KioskPlaza.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s