Risotto, truffel en parelhoensuprème en Pays d’Oc, Enigma van La Forge Estate

  
Vandaag paddenstoelenrisotto met verse truffel en parelhoensuprème. 

Erbij: 2014 Pays d’Oc, Enigma van La Forge Estate. 

Een rijk gerecht heeft een rijke wijn nodig. Deze Enigma komt van La Forge Estate, onderdeel van Les Domaines Paul Mas. Van 80% chardonnay, 15% viognier en 5% muscat. Het duidelijk aanwezige zoetje komt doordat de chardonnay in feite een soort ‘late harvest’ is. De druiven zijn namelijk pas eind november geplukt, en dat proef je!

Mooi rijp geel fruit. Milde zuren. Merkbaar zoetje. Tropisch fruit. Sappige superrijpe perzik. Ananas uit blik. Weelderig. En harmonieert heel goed bij het zoetige van de parelhoensuprème en de rijkheid van de risotto met truffel. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s