Argentijnse steak, chimichurri en Chileense maïssalade met Amalaya Tinto de corte

IMG_8480
Thuis nagenieten met smaken uit Chili en Argentinië na de wijnreis naar die landen. Knikkenbollend na de reis aan het komen.

Argentijnse biefstuk. Chimichurri, eigen recept. Geroosterde roseval-aardappeltjes. Paprika en ui uit de oven. Chileense tomaten-maïssalade.
Erbij: een lichtgekoelde 2013 Valle Calchaguí – Salta, Tinto de corte, Hess Family Estates. Van malbec, syrah en cabernet sauvignon. Uit een van de noordelijkste wijnregio’s van Argentinië: Salta. Veel te warm qua breedteligging, maar de wijngaarden liggen op 1.800 meter hoogte en krijgen daardoor voldoende koelte. Sappige en zachte wijn. Lekker thuiskomen zo.

Chimichurri
En mijn chimichurrivariant maak je zo:
5EL goede olijfolie, 1EL rode wijnazijn en 1EL limoensap vermengen. Erdoor: bosje fijngesneden platte peterselie, wat fijngesneden koriander, een fijngesnipperd sjalotje, een teentje knoflook, een gesnipperd rood pepertje, 1TL oregano, en naar wens wat gerookte paprikapoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s