Campofiorin van Masi met ree en portsaus

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/9b6/11913958/files/2014/12/img_5411.jpg
Ree-op-maandag. Met portsaus, ‘oeraardappel’, romanesco en paarse bloemkool. Verwendiner.
Erbij: 2011 Rosso del Veronese, Campofiorin van Masi.
De wijn is een soort eigenzinnige versie van ripasso. Bij ripasso maak je rode wijn en die laat je lopen over de droesem van amarone. Dat geeft een geconcentreerde rode wijn. Een soort ‘poor man’s amarone’, want een stuk voordeliger dan amarone, maar wel met een beetje amaronekarakter.
De wijnmaker van Masi doet het net even anders. Hij maakt rode wijn en voegt daar 25% van dezelfde druiven (70% corvina plus rondinella en molinara) aan toe waarna de wijn opnieuw gaat gisten. Deze toegevoegde druiven zijn 6 weken in de zon ingedroogd.
2/3 van de wijn heeft na de vergisting gerijpt in grote 90hl-vaten van Slavoons eikenhout. De rest rijpte in nieuwe eikenhouten 600-liter vaten van Alliers-eiken en Slavoons eiken.
Het resultaat is een krachtige maar toch ook elegante rode wijn met mooie fraicheur, zachte tannines en kersenfruit. Wat vanille, cacao en kruidigheid.

Salute!

Een gedachte over “Campofiorin van Masi met ree en portsaus

  1. Pingback: Campofiorin van Masi met ree en portsaus - Wijn.KioskPlaza.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s