Lugana “010” van Bruno Bulgarini met Straccato di pollo con rucola e parmigiano

IMG_5150.JPG
Vanavond Straccato di pollo con rucola e parmigiano.

Comfort food op z’n Italiaans. Dunne plakjes kip met kruiden en beetje bloem kort bakken in olijfolie en afblussen met wat witte wijn en citroensap. Op het bord rucola erover, wat oude balsamico en geschaafde Parmezaanse kaas. Klaar! Snel, makkelijk en heerlijk!

Lekker met ciabatta en een zachte Italiaanse witte wijn.

Wijntip:
Wij namen de 2012 Lugana “010” van Bruno Bulgarini. Wit uit Noord-Italië rond het Gardameer van de turbianadruif, een variant van trebbiano. Vergisting deels op houten vaten. Vol. Kruidig. Aangenaam bittertje en zachte zuren. Witte perzik. Mineralig. Rijp. Redelijk lange afdronk.

Buon appettito en salute!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s