#ginoclock G&T: London N°1 Blue Gin met Fever-Tree tonic, limoenzest en koriander

IMG_0879.JPG
#ginoclock

De derde G&T-variant is vandaag voor London N°1 Blue Gin met Fever-Tree tonic, limoenzest en koriander.

Deze gin heeft een zeer opvallende lichtblauwe kleur waaraan hij tevens zijn bijpassende naam heeft te danken: ‘The Original Blue Gin’. Deze blauwe kleur komt tot stand door het gebruik van de Gardeniabloem.
Aan de basis van de goede smaak liggen vier factoren: het gebruik van bronwater uit Noord-Londen, graan uit Suffolk en Norfolk, een zorgvuldig uitgevoerd distillatieproces en het gebruik van 12 kruiden en specerijen uit de hele wereld.

Ingrediënten: 12 botanicals, namelijk jeneverbessen uit de Kroatische Dalmatiabergen, zwarte bessen uit Hong Kong, Turkse anijs, kaneelstokken uit Sri Lanka, koriander uit Marokko, liswortel en citroen- en sinaasappelschillen uit Italië, bonenkruid uit de Franse Alpen en Griekse amandelen. Verder zoethout (drop), bergamot en natuurlijk de gardeniabloem.

Voor de garnering maakte ik gebruik van twee smaken die de gin reeds als botanical bevat, namelijk limoenschil en korianderblaadjes. De limoen past goed, de koriander overheerst wat in de neus. De sterke gin heeft in elk geval wel tonic nodig, om zo te drinken heeft deze Engelse gin in elk geval teveel alcohol (47%).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s