Algerijnse entrecôte met abrikozen-koffiesaus en Siciliaanse rode wijn

20140630-215920-79160742.jpg
Ik heb de afgelopen week al drie keer mijn kookinspiratie uit het wk voetbal gehaald. Ghana. Chili. En gisteren Mexico. Telkens verloren die landen.
Vanavond op het wk2014 #GERALG. Een voor Algerije beladen wedstrijd tegen Duitsland. Ik ga ervan uit dat Duitsland wint. En dus heb ik een Algerijns gerecht uitgezocht. Entrecôte met abrikozen-koffiesaus en driekleuren couscous. Apart.

Kies een lekkere zwoele rode wijn met zachte zuren erbij. Wij kozen een Siciliaanse wijn van de inheemse druif nero d’avola en de Franse cabernet sauvignon. 2011 IGT Rosso Sicilia, Cantodoro van Feudo Arancia. Fluweelzacht. Koffie- en chocoladetonen. Donker fruit. Zachte tannines. Prima combi met de abrikozen-koffiesaus!

Zo. En nu kijken wat Algerije tegen Duitsland doet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s