Gnocchetti sardi met tomaten en worst met nero d’avola/cabernet uit Sicilië

20140621-004724-2844211.jpg
Vanavond stond gnocchetti sardi op het programma. Ik heb deze pastasoort (nr. 83 van De Cecco) nog niet eerder gehad. Het schijnt een typerende pasta uit Sardinië te zijn. Heerlijk met ricotta of pecorino sauzen, maar ook prima voor tomaten- en vleessauzen. Je komt gnocchetti sardi ook vaak tegen in boerse gerechten met ‘ragú’ van gehakt maar vooral van worst.

Ik koos voor een recept van de Londonse Italiaanse chef Antonio Carlucci. Pittige worst, tomaten en saffraan zijn de hoofdingrediënten. Smakelijk gerecht.

Erbij: 2011 IGT Rosso Sicilia, Cantodoro van Feudo Arancio. Van de inheemse Siciliaanse druif nero d’avola en cabernet sauvignon. Met houtrijping. De wijn is nu mooi op dronk. Zacht. Rijpe tannines. Milde zuren. Mooi ontwikkeld. Donker fruit. Sappig. Lichte houttoets. Goede balans. Past bij gebrek aan Sardijnse wijn goed bij het gerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s