Kreeft & witte Rhône

20140508-221903.jpg
Wat…!? Kreeft op donderdag…!?
Ja, waarom niet. #hertopmaandag #kreeftopdonderdag #simpelepastaopzondag. Ik discrimineer eten niet naar de dag in de week. Dus ja, vanavond hadden we lentekreeftjes.
Erbij: krieltjes, beurre blanc en voorjaarsgroenten.

En omdat ik in mijn witte-Rhône-fase zit, twee wijnen erbij:
2012 Châteauneuf-du-Pape van Domaine Julliette Avril. Van 45% grenache blanc, 25% roussanne, 15% clairette en 15% bourboulenc.
2013 Lirac, Roc-Epine van Domaine Lafond. Biowijn van 50% grenache blanc, 30% roussanne en 20% viognier.
De Ch9 is wat complexer, verfijnder, zachter en past geweldig bij de kreeft, de groenten èn de beurre blanc.
De Lirac is wat strakker, heeft iets meer zuren. Deze wijn doet het vooral goed bij de groenten, maar gaat ook prima bij de kreeft.
Overall winnaar is toch de Châteauneuf. Laatst hadden we witte Rhône bij onze fruits du mer. Dat was top! Witte Rhône is een onderschatte en onbekende wijn, maar culinair geweldig inzetbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s